Wednesday, December 19, 2007

God Jul – Nya FORM ökat 50 %!

Nu blir det juluppehåll i bloggandet! Det är dags att packa julklappssäcken och åka upp och fira jul i Dalarna. Bästa julklappen i år är förstås prenumeration på designtidskriften FORM! Med ny lägre medlemsavgift och ökad utgivningstakt är det oslagbart. Dessutom fick vi just höra att lösnummerförsäljningen ökat 54 %. Otroligt roligt!
Sista dagarna är alltid intensiva på arbetet. I fredags hade vi styrelsemöte, då vi tog budgeten för året. Stram som vanligt, men vi tror på ökade medlemsintäkter och expansion av Svensk Form Service. Fortsatt diskussion om våra eventuella flyttplaner, Telefonplan eller andra alternativ centralt i staden. Fördelar, nackdelar, ut och in. Allt handlar om hur vi bäst kan utföra vårt nationella uppdrag om att driva den officiella mötesplatsen samt att vara med och påverka designutvecklingen i Sverige i positiv riktning.
Obligatorisk julfest med personalen, som visade sig bli uppåt 40 personer med alla som varit här under året, timanställda och några ur styrelsen och närmsta samarbetskretsen. Vår interna festtrupp hade trollat med scenografin och bjöd på annorlunda julbord med rökt renkött och älgkött som huvudingridiens. Julklappen i år blev ett bidrag till barnfonden för rent dricksvatten i en by i Indien. Vi tackade av Susanne Helgeson, som med sin energi, spontanitet och långvariga kärlek till Svensk Form, FORM och design har varit en vitaminspruta och vid behov alarmklocka. Dock hoppas vi få fortsätta samarbetet med henne i programverksamhet, texter till Design S katalogen och förstås i artiklar i FORM. Vi grattade till hennes just erhållna författarstipendium och ser fram mot att läsa hennes alster framöver.
Vi hörs en bit in på nya året!

17 december Julfest Svensk FormPersonaljulfest Svensk FormPersonaljulfest Svensk Form


Avtackning Susanne Helgeson