Wednesday, October 15, 2008

Besök på Svensk Form av våra nya annonsförsäljare: Mediakraft


Vi tömmer Svensk Forms magasin: Auktion 26 november

I samband med flytt måste vi också tömma vårt stora kallmagasin. 300 kvadratmeter fyllt av podier, produkter, möbler, gamla upplagor av FORM. Skräp och skatter om vartannat. Ett jättejobb. Somt slänger vi, men det bästa säljer vi på auktion den 26 november. De som är intresserade kan komma och titta innan. Vi kommer att annonsera mera närmare datum.

ALLT SKA BORT!


Gamla FORM, möbler, podier, produkter...Sunday, October 12, 2008

Inspirerande regionalföreningskonferens

Trots att det varit stormiga tider för Svensk Form, eller kanske just därför, var sammansvetsningen och den positiva framåtandan påtaglig under hela gårdagen och kvällens regionalföreningskonferens. Stämningen var varm och konstruktiv. Alla tycktes nöjda med FORMS utveckling, det är lättare att rekrytera medlemmar, vi har nu kommit upp i rekord på flera år med ca 5600 medlemmar. Initativkraften och aktiviteterna blomstrar runtom i landet. Det är en imponerande insats som görs av alla våra ideellt arbetande och engagerade regionalföreningar. Och dessutom är två nya på väg att bildas: Gävle och Stockholm. Stockholm är ju vårt största upptagningsområde, och vi har tidigare av flera skäl varit tveksamma till att bilda en regionalförening här parallellt med ett avlönat och bemannat kansli. Men nu är vi alla positiva och förväntasfulla. Eldsjälen och entreprenören Per Östling, som håller entreprenörsväxthuset i Dalenum på Lidingö och tillika är SVIDs mellansverigeansvarige, är den som tagit initativet och håller på att bilda en interimstyrelse. Välbehövligt nu när vi på kansliet blir en mindre och koncentrerad skara. Vår uppgift som medlemsförening blir tydligare och mera avgörande för vår framtid än någonsin. Vi hann ta en titt på Prästgården tillsammans, som vore en bra lösning på framtida boning för kansliet om det går att genomföra. Egen identitet och ett bra mötesrum för medlemmar. Vi ser framtiden an med tillförsikt. Mötet gav oss ny råg i ryggen. På kvällen avslutade vi med middag och diskussioner hemma hos mig. Ragnar Boman anslöt från styrelsen och Marie Arvinius från FORM. Marie berättade om hur hon tänkte sig utveckla FORM framöver, många synergier möjliga med deras övriga bokproduktion.

Middag hemma avslutade regionalföreningskonferensen - gästerna anlände med vackra blomster


På kvällen middag, Ragnar Boman från Styrelsen och Marie Arvinius från FORM joinadeNere och uppe - regionalföreningsmedlemmarBak och fram - regionalföreningsmedlemmar från Västernorrland