Wednesday, September 30, 2009

OMFORM i Dalarna

Nu tar jag bilen och åker upp till Falum på OMFORM-dagen som i år handlar om mat, image och design - att bygga varumärken för hållbar konsumtion. Passar bra i vårt tema om Bistro 3000 - Serving the Future som vi håller på med och som vi också manifesterar i årets Designboost tillsammans med Electrolux och Kocklandslaget under titeln Serving the Future. Designboosts tema i år är DESIGN FOR LIFE. Vi har bjudit in två brasilianska deltagare också, med stöd från SI, som en symbolisk kick-off inför Bistros fortsättning i Brasilien 2011, om vi får som vi vill. Ary Perez och miljökämpen Fernando Gabeira.

Snart går frakten till Swedish Style i Tokyo!

Sista dagen att skicka in fraktblankett den här veckan och den 9 oktober lyfter fraktplanet från Landvetter! Skynda er att tecka på för Swedish Style. Se all information på www.swedish-style.se som vi nu har uppdaterat med senaste information. Vi passade på att ha en informationskväll i måndags när vår japanske partner Teruo Kurosaki var på blixtvisit från Tokyo för att förbereda Swedish Style. Framgångarna med vår långa djupa relation med japan beror just på att vi har så många bra vänner som hjälper oss och är ambassadörer för svensk design och livsstil. Kurosaki förklarade för de svenska utställarna och deltagarna att vi måste skapa en hippie-känsla i Swedish Style in Tokyo. Alltså såsom ordets egentliga ursprung. Att hippie kommer från att man tar av sig bältet och låter byxorna hänga på höften. Det är svårt, de kan trilla ner, men går man snyggt och avspänt så är man en riktig hippie. Vi behåller våra motton; Fun Friendly and Informal, Sharing not Showing Off och More People than products. Välkomna att följa oss till Tokyo 26 oktober - 5 november!

Kurosaki i stan för att förbereda Swedish Style i Tokyo
Hejdå Shoko Takisawa - tack för dina insatser för Svensk Form - vi ses i Japan!


Kom till Östastiatiska museet och lär dig göra affärer i Japanen

Den 6 oktober välkomnar vi till en kväll på Östasiatiska Museet under rubriken: Asian Dreams - affärsframgång i en annan kultur. Dit kommer våra partners Brann och lär oss om avtal och juridik i sammanhanget och erfarne mångsysslaren Göran Edman som just kommit med en ny upplaga av sin uppskattade bok "Ärligt talat herr utlänning" berättar om hur man gör affärer i Japan. Samtidigt kan ni passa på att spana in höstens stora utställning på Östasiatiska, Kimono Fusion. Våra duktiga Rekostylister Aia Jüdes och Sanna Gebeyehu har gjort det igen! En frisk, inspirerande, lärorik och rolig utställning med tradition och samtid från kimono till cosplay och chic mode. Värt att gå dit! Gärna på kvällen den 6 oktober alltså.

Kimono Fusion, tre avdelningar på Östasiatiska Museet


Pecha Kucha fenomenet forsätter som en löpeld

Den 17 september körde vi 18 omgången av PechaKucha i Stockholm. Göteborg och Stockholm firar snart 20 gånger gemensamt. Och nu har fler svenska städer lockats av det lättsamma, informella och samtidigt faktaspäckade och insprerande formatet. Svensk Forms regionalföreningar har startat upp PechaKucha nights i Umeå, Kalmar, Norrköping och nu snart i Falun och Sundsvall. I Malmö drivs det av andra unga entusiaster. Passar vår tid perfekt med sitt snabba tempo. Konstigt att inte media har hakat på ännu. Vi får göra en stöt. Förra veckan en tjej på besök som håller på att skriva en uppsats om PechaKucha fenomenet. Hennes underlag kan bli ett bra artikelunderlag tror jag. Hon var så pigg och rapp. PechaKucha drivs nu i 233 städer !!! runtom i världen, bara i september 55 evenemang. Men det är många som nu hakar på och kallar det för PechaKucha. Ingen kan hindra någon från att använda snabba presentationsformat, och attityden är ju öppen och non-profit. Men varumärket är faktiskt registrerat, och upphovsmännen Klein-Dytham ska alltid nämnas i sammanhanget, man ska rapportera till den gemensamma webbplatsen osv så att alla kan följa, och man ska få ett golden handshake från Klein-Dytham för att få köra en riktig PechaKucha.

Med viss fördröjning: Pecha Kucha talare 17 september