Friday, June 27, 2008

Sköna sommarmornar

Det är inte bara fikastunderna på jobbet på mornarna som är sköna på sommaren. Det är också härligt att kunna pendla mellan landet och jobbet varje dag när det är så här vackert. Efter ett uppfriskande morgondopp i Naten kliver jag på bussen i Stjärnhov kl 7.20 och är framme på kontoret 20 över 9. Varje resa ett äventyr på sitt sätt, alltför ofta dock signalfel och trassel. Tänk att det ska vara så svårt. Resten av året bor vi på Gärdet och det är inte så dumt att ta cyklen och trampa fram längs Strandvägen till Skeppsholmen heller.

Morgondopp och sedan svärmors gamla gula folka till bussenBuss från Stjärnhov till GnestaPendel från Gnesta till StockholmPendeln fylls på ju närmare Stockholm vi kommerAnkomst Stockholms Central kl 9.05


Thursday, June 26, 2008

Morgonfika

Det har redan börjat lugna sig lite inför sommaren, och vi inleder mornarna med sköna fikastunder på kontoret. Det är flera som slutar och några går redan vidare till andra jobb. Därför känns extra bra att sitta tillsammans lite till. Avspänt och nostalgiskt samtidigt. Egentligen borde vi ha suttit så här mycket oftare mitt i rushen också.


Luca Nichetto - formgivare från Italien

Vi fick besök idag av formgivaren Lua Nicetto från Italien, som ska vara i Sverige en tid och jobba. Han talar till och med några ord svenska. Han jobbar nu med Offecct, och under möbelmässan i Milano kunde man se hans underbara keramikfåtöljer hos Moroso. Han har lovat att vara med på Pecha Kucha den 14 augusti på Berns. Kom får ni höra mera

Flera internationella besök på Skeppsholmen


Sofia - en dalkulla från Kina

Sofia He, med sitt företag S.he Swedish Design, vill hjälpa till att introducera svenska designer och designföretag i Peking och generellt i Kina. Sofia, som är kinesiska är bosatt i Falum, bryter pikant på dalmål när hon talar svenska. Härligt tycker jag förstås.

Därutöver har hon ett konkret erbjudande om en specialresa redan i september till till 2008 CHINA INDUSTRIAL DESIGN WEEK, som är den största industridesignmässan i Kina som i år äger rum den 20-22 september i Ningbo http://www.widfair.com/ .

För att presentera Sofia närmare, har vi ett informationsmöte med henne och andra Kinaaktörer på Svensk Form den 14 augusti.

HETA TIPS OM KINA - INFÖR HÖSTEN

Bland våra medlemmar har vi märkt ett ökande intresse för Kina. Som marknad, som tillverkare och uppdragsgivare. Samtidigt ökar efterfrågan från Kina på vår medverkan och främjandet av svensk design i olika sammanhang; media, utställningar, mässor och satsningar.
I höst kommer vi därför att presentera olika ingångsmöjligheter till Kina, genom officiella kanaler som exportrådet, men också genom personliga kontakter och småskaliga varianter, som kan passa bra för små egenproducerande företag. Två duktiga tjejer, som nu finns i Sverige jobbar båda aktivt för att promota svensk design i Kina.
Sofia He, som har Peking och Kina overall som arbetsfält.
Sedan Yongyan Hahnel, som startat Shenet i Shanghai och är varumärkeskonsult.
Den 14 augusti gör vi en Kina-lunch hos oss för att presentera olika möjligheter på Svensk Form.
Under modeveckan i Stockholm augusti, får vi också besök från Shanghai, då en grupp välkända kinesiska designer kommer på inbjudan av She-net Stockholm-Shanghai, som leds av Maria Forssén och Yongyan Hahnel. De håller ett Trendseminarium kring internationellt varumärkesbyggande för designföretag den 15 augusti på So Stockholm i Kungsträdgården, med deltagande av de kinesiska gästerna och från svensk sida Anders Färdig, Design House Stockholm; Karin Grauers, Vinge; Thomas Gad, Brand Flight och Ewa Kumlin från Svensk Form. Kostnad: 500 kr. Medlemmar i Svensk Form får 50% rabatt. Anmäl ditt intresse till trendseminarium@sostockholm.com