Thursday, June 26, 2008

HETA TIPS OM KINA - INFÖR HÖSTEN

Bland våra medlemmar har vi märkt ett ökande intresse för Kina. Som marknad, som tillverkare och uppdragsgivare. Samtidigt ökar efterfrågan från Kina på vår medverkan och främjandet av svensk design i olika sammanhang; media, utställningar, mässor och satsningar.
I höst kommer vi därför att presentera olika ingångsmöjligheter till Kina, genom officiella kanaler som exportrådet, men också genom personliga kontakter och småskaliga varianter, som kan passa bra för små egenproducerande företag. Två duktiga tjejer, som nu finns i Sverige jobbar båda aktivt för att promota svensk design i Kina.
Sofia He, som har Peking och Kina overall som arbetsfält.
Sedan Yongyan Hahnel, som startat Shenet i Shanghai och är varumärkeskonsult.
Den 14 augusti gör vi en Kina-lunch hos oss för att presentera olika möjligheter på Svensk Form.
Under modeveckan i Stockholm augusti, får vi också besök från Shanghai, då en grupp välkända kinesiska designer kommer på inbjudan av She-net Stockholm-Shanghai, som leds av Maria Forssén och Yongyan Hahnel. De håller ett Trendseminarium kring internationellt varumärkesbyggande för designföretag den 15 augusti på So Stockholm i Kungsträdgården, med deltagande av de kinesiska gästerna och från svensk sida Anders Färdig, Design House Stockholm; Karin Grauers, Vinge; Thomas Gad, Brand Flight och Ewa Kumlin från Svensk Form. Kostnad: 500 kr. Medlemmar i Svensk Form får 50% rabatt. Anmäl ditt intresse till trendseminarium@sostockholm.com

No comments:

Post a Comment