Friday, November 2, 2007

1 - 2 november

Nu är UNG på plats och ikväll blir det Designers’ talk med Kurosaki, myself och de designer som känner sig manade, vi står mitt i shoppingcentret och kör informella intervjuer, sverige-japantema, UNG, Saving the Planet in Style mm. Mitsubishi har givit oss fri yta, fri fest och sponsrat några resor för unga formgivare till Japan. Bara för att de vill fylla sitt nya shoppinghus med kulturella aktiviteter. Swedish Style at Marunouchi!
UNG:s projektledare Karin Wiberg och Mathias Forsberg fanns på plats vid midnatt tillsammans med 30 entusiastiska japanska volontärer för att ta emot utställningen, som skulle byggas under natten innan centret öppnade. De hade på eget initiativ tryckt upp t-shirts med texten fram "Swedish Style at Marounuchi" och bak "Good Art – Good Heart". Till 9 på morgonen höll de på och allt föll på plats. Karin var helt tagen av hur de hade planerat allt i detalj på förhand, ritat in varje monter osv, så det var bara att fullfölja. Uppe i nya Shin Marounuchi – grannbyggnaden –har vi fått tillgång till hela 7:e våningsplanet som är fyllt av barer och restauranger. Det blev till att improvisera lite, eftersom det inte var planlagt från början. Katrin Greiling, Ulrika Elovsson, Don’t Feed the Swedes, Anneli, Frosty, We go Underground….
Igår middags-mottagning hos ambassadören med varm och avspänd stämning. Stockholm Furniture Fair och Formex stod för kalaset och Caroline Heiroth för gästlista och arrangemang. Caroline har på ett beundransvärt sätt jonglerat med alla de svenska evenemangen och hållit i hop Swedish Style in Tokyo på bästa sätt. Nästa år kommer det att ta verklig höjd med alla som hon knutit till projektet, och vi hoppas få se mycket på möbelmässan också i Stockholm.
Igår kom över 2000 besökare till mega-pecha kucha. Se mera på http://www.pecha-kucha.org/. Hinner inte mera nu, ska iväg och hålla föredrag på Beauty Pollen seminar om design och hälsa.

No comments:

Post a Comment