Fru Forms nya blog - New Blog 2011
Wednesday, February 13, 2008
Möbelmässan: Hållbar Design med Designboost och andra
Hållbarhetstemat syntes inte så mycket i produkterna, men väl i föreläsningar och arrangemang på stan. Några undantag förstås. TAF:s uppmärksammade trädgårdsmöbel IOU i samarbete med Kris. Och Stephen Burks Craft Café, som effektfullt installerats alldeles intill hedersgästen Giulio Cappellinis gröna, sofistikerade Lounge. Cappellini uppskattade verkligen Stephens projekt, och vill själv initiera nya samarbeten med studenter och hantverkare. Samma tongångar hördes från deltagare från många håll, Indien, Japan, USA, Italien i alla de samtal vi höll. Teruo Kurosaki, Giulio Cappellini, Satyendra Pakhale, Ilse Crawford… De fokuserar inte bara på sina egna produkter, utan söker samarbeten med andra discipliner för hållbar utveckling. Vi är mitt i ett förändringsskede. Saving the Planet in Style. "We have to address the issue, although we do not yet have the answers", sa Ilse Crawford i samtal under Designboost. Hon skriver nu en bok om vatten, för att vi ska återerövra känslan av vattnets värde och inte bara tro att det går att vrida på kranen. David Carlson, som tidigare initierat David Design och jobbat med coola produkter, är nu en av initiativtagarna till Designboost. För att dela kunskap om hållbar utveckling. Tillsammans med Peeer Eriksson har de nu utvecklat en egen modell "The Sustainable Wheel" med sju olika parametrar: Environmental influence, innovation, emotional connection, aestetics, quality, authenticity, compatibility. En bra och hållbar produkt måste innehålla dessa delar. Folkform utvecklade masonitprojektet på Crystal Palace. Artur Moustafa från Vujj är också en sann eldsjäl. Visade A DIFFERENT KIND OF VUJJ i samarbete med Urban Outfitters under veckan och kommer att fylla två våningsplan i designhotellet i Zona Tortona i Milano under möbelmässan med olika exempel och initiativ inom hållbar design. Vi deltar genom Saving the Planet in Style.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment