Sunday, March 15, 2009

En bra FORM-vecka

FORM nr 2 ute nu, ett färgstarkt belysningstema. Det har varit en uppåtvecka för FORM generellt, flera positiva recensioner bl a i Journalisten (citerar nedan) och Västerås Stadsbibliotek , som utnämnt FORM till månadens tidning. Lösnummerförsäljningen steg även förra numret till över 1000 nummer (mot ca 200 förr om åren). Dessutom hade vi på prov ute en annons i Svepet. Ni vet det där utskicket som går till alla hushåll och sen oftast direkt i papperskorgen. Vi som tackar nej till reklam får den inte alls. Så vi visste inte vad vi skulle förvänta oss. Redan de första dagarna räknade vi in över 60 nya medlemmar/prenumeranter!
I senaste numret inleddes en diskussion kring designkritikens frånvaro eller nivå i Sverige, som jag hoppas fortsätter. Själv diskuterar jag direkt med Staffan Bengtsson nu på tisdag, när vi åker tåg tillsammans till Kalmar, där regionalföreningen Småland, startar sin första Pecha-Kucha. Få se vad Smålänningarna säger om Staffans osvenska påhopp på Kjell Engman.

Ur Journalisten 18, Helena Gierttas recension av FORM:
"Form är ögongodis. Det senaste numret har tema glas. Och vad allt kan man inte göra
med glas? Det är imponerande, inte alltid vackert, men kul. Särskilt tjusiga är de tre
uppslagen med glashistorik från Kosta Boda och Orrefors... Omslaget visar en bild på kapellet vid Fjellnäs Högfjällspensionat i Härjedalen. Den är plockad ur ett långt och resonerande reportage om tankar om arkitektur. Formen är förstås nummer ett i magasinet. Men formen står aldrig i vägen för det som ska sägas. Det blir inte rörigt utan lättillgängligt. Färgerna stör inte utan lockar in, precis som det ska vara, men som det inte alltid är."

No comments:

Post a Comment