Saturday, March 7, 2009

Sverige - det nya matlandet

Regeringen presenterade 2007 en livsmedelsstrategi för hela Sverige som har utarbetats tillsammans med branschen, med ett anslag på drygt 31 miljoner kronor per år som ska användas för att öka livsmedelssektorns konkurrenskraft. Mer jobb osv. Pengar läggs på både export, innovation och kompetensökning. Jordbruksministern Eskil Erlandsson går i täten för att matlandet Sverige nu ska positionera sig internationellt. Med svenska landsbygden i fokus. Därför kändes det naturligt att söka upp Jordbruksdepartementet och presentera vårt projekt BISTRO 3000 SERVING THE FUTURE, som ju utgår från maten, den goda måltiden och design för hållbar utveckling. Jag träffade fyra tjänstemän från informationssidan under ett givande möte, det finns många beröringspunkter. Dock har ju departementet inga fria finansiella medel som de förfogar över för projekt av vår typ. Vi får titta närmare på det så kallade landsbygdsprogrammet, och försöka se om vi kan få medel därifrån för de regionala nedslagen som vi hoppas kunna genomföra i samband med ministermötena under EU-ordförandeskapet i höst. Vi kommer också att söka upp LRF och livsmedelskedjorna. Alla människor har en relation till mat och måltider, och syftet med konceptet är just att nå äkta engagemang för frågorna, genom upplevelse och något konkret som alla kan relatera till. Vi fortsätter

No comments:

Post a Comment