Sunday, April 27, 2008

Veckan som gick hade med sig värmen

I fredags svämmade hela staden över av människor som vände sina ansikten mot solen, på gräsmattor, caféer och barer. Hur vi påverkas av några solstrålar. Jag lunchade i fredags med brasilianske formgivaren Claudio Martins, som bor växelvis i Sverige och i Brasilien, och även han drogs med i samma hänförelse över solen, värmen och alla spirande blommor och träd, trots överflödet i Brasilien. Vi talade bland annat Saving the Planet in Style. Kanske vi kan samarbeta. Vädret spelade oss i händerna också för de individuella personalsamtal med medarbetarna vi brukar genomföra i promenadform. Den här veckan blev det många varv runt Skeppsholmen.
Högarna hade samlat på sig under dagarna i Milano, en utmaning att beta av när samtidigt dagarna är fyllda av möten. Konsekvenser av rådets rapport, Design S, Ung, redaktionsmöte FORM, toppjournalister från Canada, verksamhetsberättelse... Veckans sista sista möte handlade om möljigheten att starta en egen regionalförening i Stockholmsområdet. Ett positivt initiativ, taget av eldsjälen Per Östling, som vi välkomnar! Snart har vi årsmöte! Den 17 maj i Göteborg. Passa på att anmäla på vår webb om ni inte redan gjort det http://www.svenskform.se/
Kvällsprogram också mest varje dag. Träffade alla kulturråd ute i världen på ett par mingel. Flera av dem vill arbeta aktivt med svensk design och Svensk Form, alltid efterfrågat ute i världen. Önskar vi räckte till. För andra gången ordnade vi välbesökt designmingel tillsammans med mötesplats Mode och Sveriges Designer på Nordic Light Hotel. Alltid en styrka med samarbete. Tjejkören Sweptaways underhöll, kontakter knöts.
I lördags fylldes lokalerna av människor av alla åldrar som kom till vernissagen av Kolla – jurybedömd bästa grafiska designen under förra året. Sympatiskt, glatt, välbesökt! Välkomna, den står kvar till 18 maj.

No comments:

Post a Comment