Sunday, November 9, 2008

14e omgången av Pecha Kucha på Berns

Alltfler och helt nya besökare kommer till våra pecha kucha-kvällar på Berns. Det är en fenomenal umgängesform. Talade mycket med upphovsmännen Mark och Astrid nu när jag var i Tokyo, för att se hur vi ska kunna utveckla det vidare, hålla hårt i konceptet och rättigheterna, samtidigt som vi välkomnar spridning. Icke-kommersiell spridning. Alltfler vill göra pecha kucha, men följer inte grundmallen och i vissa länder försöker man tjäna pengar på idéen. Läs mera på Pecha Kuchas officiella ooch nya webb.

Hursomhelst, den här kvällen hade vi följande talare, Masaaki Oyamada - Graphic designer, JapanKatarina Lennmarker & Åsa Riton - Art Battle Annica Sigfridsson - Kultur- och scenkonstproducentDizel & Sate - Slobodan Zivic och Thomas Berger, även kvällens DJStaffan Johansson - Kreativ entreprenörJennifer Leonard - Design Critic and writerAnders Wilhelmsson - Pee Poople.

Jag hade speciellt bjudit in Jennifer Leonard, som just nu jobbar på IDEO i London. Jennifer är en spännande skribent och curator, som bland annat var medförfattare till den omvälvande Bruce Mau-boken Massive Change. Publika gemensamma miljöer, arkitektur och design i samarbete och ett humanistiskt perspektiv är kännetecknande.

No comments:

Post a Comment